Biztosan minden végpontja védett? 

A megfelelő beállítások mellett egy másik nagyon fontos dologra szeretnénk még felhívni a figyelmet: előfordulhat, hogy bizonyos végpontok nem védettek. Ezért kérjük, hogy ne feledkezzen el róla folyamatosan nyomon követni, hogy az összes olyan Windows végponton és szerveren is telepítve legyen az Adaptive Defense, ami elérheti a központi file vagy terminal szervereket.  

Kérjük, amennyiben plusz igénye van, keresse munkatársainkat. 

 

Az alábbi pontokban szedtük össze a fontos beállításokat:

LOCK mód bállítása

LOCK MÓD beállítása 

Első lépésben kérjük, hogy győződjön meg arról, hogy mely védelmi szint van beállítva. A Lock módot azért ajánljuk mindenkinek, mert a legmagasabb védelmi szintet ebben az üzemmódban nyújtja a szoftver. Amennyiben nem ebben van, hanem Audit és Hardering valamelyikében akkor alacsonyabb védelmi fokozatot biztosítunk. 

Az alábbiakban megmutatjuk, hogyan tudja ezt az üzemmódot beállítani mind hagyományos webkonzol, mind Aether platform esetén: 

Beállítások hagyományos webkonzol esetén: 

A Beállítások menüben válassza ki a megfelelő Profilt, majd a XXX profil szerkesztése” oldalon keresse a “speciális védelem” menüpontra kattintva feljövő oldalon a Lock” módot. A kijelölés után azt is kiválaszthatja, hogy szeretne-e üzeneteket kapni a blokkolásokról. 

A beállítások elvégzése után kattintson a jobb alsó sarokban lévő “OK” gombra. 


Kérjük, amennyiben kérdése van, keresse munkatársainkat:
Telefon: 06 1 785-2262, E-mail: support@hu.pandasecurity.com 

Aether Platform esetén: 

A felső sorban válassza a “Beállítások” pontot, az oldalsó menüben pedig a “Munkaállomások és szerverek” menüt. A kiválasztott profil oldalán a “Speciális védelem” kell legyen beállítva: a gombnak a megfelelő állásban kell lennie (az aktív állapot esetén kék színű a gomb) és a legördülő menüből a “LEZÁRÁS” módot válassza ki, majd nyomjon a mentés gombra az oldal jobb felső részén. 

Kérjük, amennyiben kérdése van, keresse munkatársainkat:
Telefon: 06 1 785-2262, E-mail: support@hu.pandasecurity.com 

 

EXPLOIT funkció bekapcsolása

EXPLOIT funkció 

Javasoljuk beállítani a pár hónapja már elérhető EXPLOIT védelmi funkciót, mely a biztonsági réseken át érkező támadások ellen véd. Kérjük ellenőrizze és ha nem aktív a funkció, akkor kérjük aktiválja. Alábbiakban megmutatjuk, hogyan teheti ezt meg mind hagyományos webkonzol mind Aether platform esetén: 

Hagyományos webkonzol esetén: 

A bal oldalsó sávban a “Speciális védelem” menüre kattintva megjelenő oldalon az Exploitok és védelem” fülön a “Blokkolás” legyen aktiv. További beállítások értelemszerűen kis pipával jelölendők, majd a végén fontos az OK gombra is rákattintani, hogy a rendszer mentse az új beállításokat.  

Kérjük, amennyiben kérdése van, keresse munkatársainkat:
Telefon: 06 1 785-2262, E-mail: support@hu.pandasecurity.com 

Aether platform esetén: 

A felső sorban válassza a “Beállítások” pontot, az oldalsó menüben pedig a “Munkaállomások és szerverek” menüt. A kiválasztott profil “Speciális védelem” menűpontban  Exploitok elleni védelem kell legyen beállítva: a gombnak a megfelelő állásban kell lennie (kék szín). 

 Kérjük, amennyiben kérdése van, keresse munkatársainkat:
E-mail: support@hu.pandasecurity.com 

Jelszavas védelem beállítása

Jelszavas védelem beállítása 

Javasoljuk beállítani a jelszavas védelmet, mely megakadályozza, hogy külső vagy belső nem jogosult személy eltávolítsa vagy kikapcsolja a védelmet. Kérjük ellenőrizze és ha nem állított be jelszavas védelmet, akkor kérjük végezze el a következők szerint. Alábbiakban megmutatjuk, hogyan teheti ezt meg mind hagyományos webkonzol mind Aether platform esetén:

 

Hagyományos webkonzol esetén: 

A Beállítások menüpontra kattintva az alkalmazott Profil kiválasztása után (default az alapértelmezett), elérhető a beállítási felület. Az összes alkalmazott Profilban szükséges beállítani! A bal oldalsó sávban a “Windows és Linux” menüre kattintva megjelenő oldalon az “Speciális beállítások” fülön a lap alján elérhető a jelszó megadási felület. További beállítások értelemszerűen kis pipával jelölendők, majd a végén fontos az OK gombra is rákattintani, hogy a rendszer mentse az új beállításokat.

 

 

 

Aether platform esetén: 

A felső sorban válassza a “Beállítások” pontot, az oldalsó menüben pedig a “Számítógépenkénti beállítások” menüt. A következő oldalon a ”Védelem a program illetéktelen módosításaival szemben“ menüpontban a gomboknak a megfelelő állásban kell lennie (kék szín). A beállítások után a jobb felső sarokban kattintson a Mentés gombra.

Kérjük, amennyiben kérdése van, keresse munkatársainkat:
E-mail: support@hu.pandasecurity.com 

Egyéb javasolt beállítások a számítógépeken, és a hálózaton

  1. Minden eszköz védelme (helyi hálózatban és külső gépeken is), mivel ha van olyan, ami nem védett és az megfertőződik, akkor titkosíthatja a megosztott fájlokat, amikhez hozzáfér
  2. Erős jelszavak alkalmazása (8 karakter: kis betű, nagy betű, szám, speciális karakter) használata úgy, hogy ütemezett időnként lejárjanak (ez a feltörés ellen hasznos)
  3. Ne legyen nyitva RDP kapcsolat az internetre, vagy ha igen, akkor védje VPN, vagy legalább ne a alapértelmezett porton menjen
  4. Jogosultságok felülvizsgálata főleg a kintről a szerverre bejelentkező felhasználók esetén.