Biztosan minden végpontja védett? 

A megfelelő beállítások mellett egy másik nagyon fontos dologra szeretnénk még felhívni a figyelmet: előfordulhat, hogy bizonyos végpontok nem védettek. Ezért kérjük, hogy ne feledkezzen el róla folyamatosan nyomon követni, hogy az összes olyan Windows végponton és szerveren is telepítve legyen az Adaptive Defense, ami elérheti a központi file vagy terminal szervereket.  

Kérjük, amennyiben plusz igénye van, keresse munkatársainkat. 

A Panda korábbi (Legacy) platformjának (védelem, telepített agent, valamint webes konzol felületének) verzió támogatása megszűnt, új funkciók és  hibajavítások nem érhetők el.  Ezért kiemelten javasoljuk az áttérést a Panda Aether felületére, amiről lejjebb az Aether migráció menüpont alatt tud tájékozódni, valamint az alábbi e-mail címen: sales@hu.pandasecurity.com

Az alábbi pontokban szedtük össze a fontos beállításokat:

Kétlépéses ellenőrzés (2FA) beállítása adminisztrátori bejelentkezéshez

Kétlépéses ellenőrzés (2FA) beállítása adminisztrátori bejelentkezéshez 

Kiemelten fontos, hogy illetéktelenek ne tudjanak bejelentkezni a szervezet végpontvédelmének konzoljába, mert ebben az esetben módosítani tudják a beállításokat, valamint akár el is tudják távolítani az eszközökről a védelmet távolról. 

A Kétlépéses ellenőrzés beállításainak lépései: 

Lépjen be a konzolba az adminisztrátori adatokkal. 

Kattintson a jobb felső sarokban az Account névre, majd a Saját profil létrehozásra: 

Ezután kattintson a Kétlépéses ellenőrzés-nél az Engedélyezésre: 

Ezután töltse le a Google Authenticator alkalmazást a mobil eszközére: 

Ezután kövesse a leírásban szereplő lépéseket. 

Ha elkészült, a következő bejelentkezéstől a konzol az e-mail cím/jelszó páros után a mobil eszközön generált token kódot is kérni fogja a konzolba való bejelentkezéshez. 

FONTOS: minden adminisztrátor fióknál be kell állítani! 

Megjegyzés: a hamarosan megjelenő új Aether verzióban a Teljes jogú adminisztrátotoknak lesz lehetősége központilag kikényszeríteni a Kétlépcsős ellenőrzés használatát a többi adminisztrátor részére. 

LOCK mód bállítása

LOCK MÓD beállítása 

Első lépésben kérjük, hogy győződjön meg arról, hogy mely védelmi szint van beállítva. A Lock módot azért ajánljuk mindenkinek, mert a legmagasabb védelmi szintet ebben az üzemmódban nyújtja a szoftver. Amennyiben nem ebben van, hanem Audit és Hardering valamelyikében akkor alacsonyabb védelmi fokozatot biztosítunk. 

Az alábbiakban megmutatjuk, hogyan tudja ezt az üzemmódot beállítani mind hagyományos webkonzol, mind Aether platform esetén: 

Beállítások hagyományos webkonzol esetén: 

A Beállítások menüben válassza ki a megfelelő Profilt, majd a XXX profil szerkesztése” oldalon keresse a “speciális védelem” menüpontra kattintva feljövő oldalon a Lock” módot. A kijelölés után azt is kiválaszthatja, hogy szeretne-e üzeneteket kapni a blokkolásokról. 

A beállítások elvégzése után kattintson a jobb alsó sarokban lévő “OK” gombra. 


Kérjük, amennyiben kérdése van, keresse munkatársainkat:
Telefon: 06 1 785-2262, E-mail: support@hu.pandasecurity.com 

Aether Platform esetén: 

A felső sorban válassza a “Beállítások” pontot, az oldalsó menüben pedig a “Munkaállomások és szerverek” menüt. A kiválasztott profil oldalán a “Speciális védelem” kell legyen beállítva: a gombnak a megfelelő állásban kell lennie (az aktív állapot esetén kék színű a gomb) és a legördülő menüből a “LEZÁRÁS” módot válassza ki, majd nyomjon a mentés gombra az oldal jobb felső részén. 

Kérjük, amennyiben kérdése van, keresse munkatársainkat:
Telefon: 06 1 785-2262, E-mail: support@hu.pandasecurity.com 

 

EXPLOIT funkció bekapcsolása

EXPLOIT funkció 

Javasoljuk beállítani a pár hónapja már elérhető EXPLOIT védelmi funkciót, mely a biztonsági réseken át érkező támadások ellen véd. Kérjük ellenőrizze és ha nem aktív a funkció, akkor kérjük aktiválja. Alábbiakban megmutatjuk, hogyan teheti ezt meg mind hagyományos webkonzol mind Aether platform esetén: 

Hagyományos webkonzol esetén: 

A bal oldalsó sávban a “Speciális védelem” menüre kattintva megjelenő oldalon az Exploitok és védelem” fülön a “Blokkolás” legyen aktiv. További beállítások értelemszerűen kis pipával jelölendők, majd a végén fontos az OK gombra is rákattintani, hogy a rendszer mentse az új beállításokat.  

Kérjük, amennyiben kérdése van, keresse munkatársainkat:
Telefon: 06 1 785-2262, E-mail: support@hu.pandasecurity.com 

Aether platform esetén: 

A felső sorban válassza a “Beállítások” pontot, az oldalsó menüben pedig a “Munkaállomások és szerverek” menüt. A kiválasztott profil “Speciális védelem” menűpontban  Exploitok elleni védelem kell legyen beállítva: a gombnak a megfelelő állásban kell lennie (kék szín). 

 Kérjük, amennyiben kérdése van, keresse munkatársainkat:
E-mail: support@hu.pandasecurity.com 

Jelszavas védelem beállítása

Jelszavas védelem beállítása 

Javasoljuk beállítani a jelszavas védelmet, mely megakadályozza, hogy külső vagy belső nem jogosult személy eltávolítsa vagy kikapcsolja a védelmet. Kérjük ellenőrizze és ha nem állított be jelszavas védelmet, akkor kérjük végezze el a következők szerint. Alábbiakban megmutatjuk, hogyan teheti ezt meg mind hagyományos webkonzol mind Aether platform esetén:

 

Hagyományos webkonzol esetén: 

A Beállítások menüpontra kattintva az alkalmazott Profil kiválasztása után (default az alapértelmezett), elérhető a beállítási felület. Az összes alkalmazott Profilban szükséges beállítani! A bal oldalsó sávban a “Windows és Linux” menüre kattintva megjelenő oldalon az “Speciális beállítások” fülön a lap alján elérhető a jelszó megadási felület. További beállítások értelemszerűen kis pipával jelölendők, majd a végén fontos az OK gombra is rákattintani, hogy a rendszer mentse az új beállításokat.

 

 

 

Aether platform esetén: 

A felső sorban válassza a “Beállítások” pontot, az oldalsó menüben pedig a “Számítógépenkénti beállítások” menüt. A következő oldalon a ”Védelem a program illetéktelen módosításaival szemben“ menüpontban a gomboknak a megfelelő állásban kell lennie (kék szín). A beállítások után a jobb felső sarokban kattintson a Mentés gombra.

Kérjük, amennyiben kérdése van, keresse munkatársainkat:
E-mail: support@hu.pandasecurity.com 

Egyéb javasolt beállítások a számítógépeken, és a hálózaton

 1. Minden eszköz védelme (helyi hálózatban és külső gépeken is), mivel ha van olyan, ami nem védett és az megfertőződik, akkor titkosíthatja a megosztott fájlokat, amikhez hozzáfér
 2. Erős jelszavak alkalmazása (8 karakter: kis betű, nagy betű, szám, speciális karakter) használata úgy, hogy ütemezett időnként lejárjanak (ez a feltörés ellen hasznos)
 3. Ne legyen nyitva RDP kapcsolat az internetre, vagy ha igen, akkor védje VPN, vagy legalább ne a alapértelmezett porton menjen
 4. Jogosultságok felülvizsgálata főleg a kintről a szerverre bejelentkező felhasználók esetén.

Aether migráció!

A Panda Security védelem korábbi platformjának (telepített agent, valamint webes konzol felületének) verzió támogatása megszűnt, új funkciók és hibajavítások nem érhetők el!  Ennek a platformnak a használata esetén már nem tudjuk ugyanazt a védelmi szintet biztosítani, ezért cégük számára kiemelten javasoljuk az ingyenes áttérést a Panda Security Aether felületére.

Miért javasoljuk az ingyenes áttérést a Panda Security Aether platformjára?

 • A régi konzolhoz már nem adunk ki verziófrissítéseket, így a végpontokon futó védelmi szoftverhez sem.
 • Az új konzol sokkal letisztultabb, és átlátható kezelést biztosít.
 • Az új agent és a konzol között sokkal gyorsabb a kommunikáció.
 • Új funkciók érhetők el:
  • Hardver- és szoftver leltár
  • MAC eszközök védelme külön licencelés nélkül
  • Részletesebb, személyre szabható riportok
  • Beállítások azonnali változtatása (egyből megtörténik)
  • Szinkronizálás a konzolból
  • Szűrő nézet az eszközökhöz
  • Részletesebb információk az eszközökről (például az utoljára bejelentkezett felhasználó)
 • Új modulok használatának lehetősége (előfizetéshez kötött):
  • Patch Management
  • Data Control
  • Full Encryption

A migrálás a következő termékek esetén érhető el:

 • Panda Endpoint Protection
 • Panda Endpoint Protection Plus
 • Panda Adaptive Defense
 • Panda Adaptive Defense 360

MAC OS, Linux, Android rendszerek esetén a Panda agentet újra kell telepíteni!

Windows alapú eszközök esetén automatikusan történik.

 • Kérje Informatikai beszállító partnerénél!
 • Kérje közvetlenül tőlünk email-ben a hungary@hu.pandasecurity.com címen!